Det Sydfynske Alperidt

INFOMØDE  Det Sydfynske Alperidt


Da vores erfaring viser, at mange ikke rigtig kan huske hvad det egentlig var der blev sagt til infomødet, så får alle her en mulighed for at være lidt forberedte... Det er stadig en god ide at møde op, da vi viser vores skilte, gentager alle info OG svarer på alle de spørgemål som I måtte have.



  • Vigtigst af alt: der er tid til at spørge om hjælp overalt. Ingen spørgsmål er dumme.

 

  • Jeg VISER og forklarer HESTEKONTROLKORTET.
  • Jeg viser og forklarer det lille kort med mål-tid.

 

  • Pilene står ALTID i højre rideside og er placeret ca. 10-15 meter før retningsændringen. Efter hvert sving vil der som oftest være en støttemarkering - et bånd, MEN IKKE altid.
  • SPECIAL SKILTE:       vej = I skal krydse en vej uden opsyn

                                                ! = Vær OBS på dyb grøft

                                                skridt / skidt ophør


  • Enkelte steder møder man skilte i BEGGE retninger. Fordi ruten går samme vej tilbage.


  • Skridtzoner SKAL overholdes. Der SKAL skridtes i midter rabatten i 2. skridtzone


  • CREW biler må KUN køre på asfaltvejene. IKKE på skov og grusveje.

         

  • Vandposten er beregnet som DRIKKEVAND til hestene ikke til overhældning af heste. Brug kun spanden med DIT nummer.

 

  • KUN SKRIDT PÅ STÆVNEPLADS. Trav og galop skal ske i opvarmningsområdet nær start.

 

  • Vær obs på bagfrakommende ryttere, de har ret til at ride forsigtigt forbi. Hvis du skal overhale så råb de foran ridende ryttere an.


  • -Særlige regler for klasse 1: Klassen rides som en konkurrence med tre placeringer. Ekvipagen der kommer først i mål efter at have gennemført alle tre loops vinder. MEN hastigheden må ikke overstiger 16 km/t på nogen loops og hesten bliver tjekket før ridtet, imellem loops og efter ridtet af en dyrlæge som vurderer om hesten er ok. Vurderes hesten ikke at være ok afbrydes ridtet og man deltager ikke længere i konkurrencen. MEN man modtager stadig sin roset og et diplom på de antal kilomerer man red. 


    Ridetiden efter 1. loop slutter først når hesten går igennem Vet-in og altså ikke når den går over målstregen. Ridetiden efter 2. loop slutter ligeledes først når hesten går gennem Vet-in. Tiden efter 3. loop slutter når hesten går over målstregen.


    For at gøre konkurrencen fair, så skal hestens puls efter 1. og 2. loop være under 64 inden tiden for loopet kan registreres.

    Det betyder at fremvises hesten med en højere puls end 64 skal den ud og holde lidt mere pause og derefter vil man få en ny fremvisning og derfor også en ny tidsregistrering, som tillægges ridetiden.

    Efter sidste loop skal pulsen være under 64 senest 20 minutter efter mål-tiden for at ridtet kan være en del af konkurrencen.


    Det efterstræbes, at man bruger max 20 minutter inden fremvisning af hesten efter hvert loop, men overskrides tiden medfører det ikke diskvalifikation. Alle gennemfører og får diplom og roset.


    -Særlige regler for klasse 3: Klasserne rides som en konkurrence med tre placeringer. Der rides 2 loops i klassen. Den rytter der gennemfører med en sammenlagt ride-tid tættest på 8 km/t vinder klassen.


    Ridetiden efter 1. loop slutter først når hesten går igennem Vet-in og altså ikke når den går over målstregen. Tiden efter 2. loop slutter når hesten går over målstregen.


    For at gøre konkurrencen fair, så skal hestens puls efter 1. loop være under 64 inden tiden for loopet kan registreres.

    Det betyder at fremvises hesten med en højere puls end 64 skal den ud og holde lidt mere pause og derefter vil man få en ny fremvisning og derfor også en ny tidsregistrering, som tillægges ridetiden.

    Efter sidste loop skal pulsen være under 64 senest 20 minutter efter mål-tiden for at ridtet kan være en del af konkurrencen.


    Det efterstræbes at man bruger max 20 minutter inden fremvisning af hesten efter hvert loop, men overskrides tiden medfører det ikke diskvalifikation. Alle gennemfører og får diplom og roset.