Det Sydfynske Alperidt


Retningslinjer for ridt under

Det Sydfynske Alperidt.


Det er meget vigtigt for os at vi oplever, at både ryttere og heste er glade, og får en god oplevelse ved vores ridt.

Samtidig er det lige så vigtigt for os, at både vi selv og vores hjælpere synes at det er sjovt, og bevarer glæden ved at lave ridt, da det kræver en kæmpestor arbejdsindsats, hver eneste gang der skal laves ridt.


Vores fokus ligger på læring om distanceridning, under trygge forhold.

Med baggrund i dette, har vi følgende retningslinjer for vores ridt:


· Alle dyr af slægten Equus (heste, ponyer, æsler, muldyr, mulæsler og zebraer) kan deltage i vores ridt. Eneste krav er at ridedyret skal være gyldigt vaccineret.


· Af sikkerhedsmæssige årsager, skal alle ryttere bære ridehjelm, samt fodtøj med hæl - alternativt kan anvendes sikkerhedsstigbøjler.
Ligeledes skal der bæres ridehjelm under mønstring af hesten, i Hestekontrollen.


· For at sikre de deltagende hestes velfærd, skal de igennem en Hestekontrol, hvor de gennemgås af vores team af dygtige og erfarne hestesagkyndige.
Er hesten "fit to compete", godkendes den til start.


· For ligeledes at sikre hestenes velfærd, har vi en max. hastighed på 16 km/t, for alle vores ridt.
I nogle klasser kan max. hastigheden dog være mindre - dette vil fremgå af tilmeldingsinfo.


· Ryttere kan ikke udgå af et ridt, som følge af enten egen eller hestens nervøsitet, grundet manglende rutine, som i nogle tilfælde kan medføre forhøjet puls, overskridelse af tidsrammer, fejl i minimum og/eller maksimum ridetid, Islænderheste der tølter i Vet., ruter der rides i forkert retning, eller andre misforståelser.


· Alle deltagere, i vores ridt, belønnes med en smuk roset, et diplom og fede sponsorgaver, uanset hvad der sker under deres ridt.


· Ved vores ridt er der ikke krav om hverken rytterlicens, klubmedlemskab, konkurrenceregistrering eller administrationsgebyr.


· Vi sætter en ære i at gøre stævnepladsen så flot og indbydende som muligt, og lægger vægt på at skabe en hyggelig stemning, med fællesspisning og socialt samvær på stævnedagen.


· Ved vores ridt er der ikke et omfattende reglement - som både ryttere og stævnearrangører skal leve op til - men blot disse retningslinjer, hvorfor eventuelle tvivlsspørgsmål løses af stævneledelsen, i samarbejde med deltagerne.
Ved opståede tvister kan det bliver nødvendigt at der træffes en afgørelse, og det vil til enhver tid være stævneledelsen der har det afgørende ord.

· Deltagelse foregår på eget ansvar, og Det Sydfynske Alperidt, samt arbejdsgruppens samarbejdspartnere, kan således ikke drages til ansvar for skader, sygdom eller tyveri i forbindelse med et arrangement/stævne - hverken overfor personer, heste eller ejendele.


· Af hensyn til hestene, må der ikke anvendes sporer og/eller pisk ved vores ridt, ligesom vi gerne ser at optømningen er så let som muligt.


· Vi lægger selvfølgelig ligeledes stor vægt på at alle deltagere rider og passer deres heste i henhold til Hesteloven:
https://danskelove.dk/hesteloven https://www.landbrugsinfo.dk/-/media/landbrugsinfo/public/9/7/7/guide_lov.pdf


Igennem vores arbejde som arrangører, oplever vi at der er et behov for en alternativ mulighed for opbygning af stævner, hvilket er årsagen til at vi har udarbejdet dette stævnekoncept.

Samtidig er det dog meget vigtigt for os at slå fast, at vi er store fortalere for DRF's reglement i de pointgivende klasser over 40 km.

Det er derfor vores målsætning at dette dynamiske koncept kan fungere som et supplement til at styrke distancesporten under DRF.

I arbejdsgruppen ser vi frem til at fortsætte med nye, spændende, sjove og anderledes tiltag, for at en masse nye ryttere forhåbentlig kan få øjnene op for denne fantastiske disciplin.