Det Sydfynske Alperidt

DISTANCE DAG 4. MARTS 2023

På Fyens Rideklub, Tarupgårdsvej 3, 5210 Odense NVPris for hele dagen:

Over 18 år 170 kr.

Under 18 år: 100 kr.


SIDSTE TILMELDING tirsdag den 28. februar.


MAX 55 deltagere


 Tilmelding til mail lotte12@live.dk

så modtager du en bekræftigelse på tilmelding og betalingsinfo.

Skriv i tilmelding hvis du er fx vegetar eller glutenallergiker..Program:


8:30 - 9:30 Ankomst, morgenmad og velkomst


9:30 - 11:00 Oplæg Distancerytter Rikke Arkesteijn


11:00 - 11:15  Kort pause


11:15 - 11:30   Info om Nordisk Mesterskab 2024 v. distance -rytter, -dommer og -TD`er Robert Ørsted


11:30-12:00 Kahoot konkurrence om distance med præmier

 

12:00-13:30 Frokost og hyggesnak


13:30-14:00 Oplæg v.  Helle Knudsen - Den Hele Ekvipage DEL 1


14:00-14:30 DEMO m. Helle Knudsen og to ponyer


14:30-15:00 Kaffe, kage og snak


15:00 - 16:00 Oplæg v. Helle Knudsen DEL 2


16:00 Præmieoverrakkelse CUP 2021-22 med dejlige sponsorgaver.


17:00 Aftensmad


Dagen er for alle som allerede elsker distance eller nye som bare gerne vil vide mere.

Baggrundsbilledet er Amber Beckwith på Billion i Tordea Spanien ved sidste 120 km kvalifikationsridt til Young Rider VM i Pisa 2019

Præsentation af oplægsholdere og DEMO

Rikke Arkesteijn

Mit navn er Rikke, og jeg har redet distanceridning siden år 2011.

Jeg startede distanceridning på min fjordhest/haflinger pony, hvor vi red op til LA 60 km sammen.

Senere er der kommet flere arabere ind i billedet, og det var her jeg begyndte at ride internationale stævner. Jeg har deltaget ved flere internationale stævner både i ind- og udland, og har i forbindelse med disse fået rigtig mange gode oplevelser i bagagen samt relationer på tværs af landegrænser.

             På distancedagen vil Rikke snakke om følgende:


I mit oplæg vil jeg fortælle om hvad det kræver at starte pointgivende klasser, og hvad der skal til for at det (forhåbentligt) bliver en god oplevelse for både hest, rytter og team.

Derudover vil jeg fortælle et par historier om mine ture til udlandet i forbindelse med distanceridning, og forhåbentlig inspirere andre til at springe ud i det samme.

Jeg ser frem til en dejlig dag i godt selskab, glæder mig til at se Jer!

På distancedagen vil Helle snakke om følgende:


Hestene har et utroligt fint kropssprog med rigtig mange nuancer. Ved at lære at se alle de helt fine signaler og forstå kommunikationen kan vi hjælpe vores heste til en langt mere stress fri dagligdag, og derved en større kapacitet i samvær og sport.

Heste danner stærke relationer med hinanden, og det gør de også med mennesker hvis vi forstår dem.  Relationen er med til at skabe resultaterne.

Jeg bruger 1-2 demo heste, hvor jeg vil vise måde at kommunikere mere low-key med hestenes fine signaler, igennem tilvænningstræning. Demoen optages, og herefter gennemgår vi videoen og kan stille helt skarp på de små signaler, og hvad min indvirkning betyder for hesten.

Nøgle ord for mit oplæg og demo: hestens kropssprog, hestenes “code of conduct”, Calming Signals(Dæmpende Signaler), baseline stress, Hvordan kan vi selv bruge dæmpende signaler i dagligdagen, problem løsning.Helle Knudsen


Jeg er dyreelsker, og jeg er vild med at udvikle mig selv fra inderst til yderst.

Jeg er hende som taler dyrenes sag, men uden at det bliver vidtløftigt og lyserødt, jeg er vildt nørdet når det kommer til at forstå de dyr vi har med at gøre i hverdagen og ISÆR vores egen indvirkning på dem.  Min styrke er at jeg kan forholde mig praktisk og løsningsorienteret til både dyr og mennesker, fordi vi er nødt til at have vores hverdag til at fungere. Det gælder om at finde de bedste løsninger for alle parter, i det liv vi lever og bor i, og at være opfindsom og bruge alle de værktøjer vi har til rådighed, både dem vi kender og dem vi endnu venter på at opdage.

Jeg har arbejdet rigtig mange år med produktionsdyr, køer og grise herhjemme i DK. Jeg har arbejdet flere gange i Australien, med kvæg og heste og får og hunde, og jeg har en stor del af min erfaring fra der hvor menneskene bliver afhængige af dyrene. Der hvor hunden og hesten bliver en 100% loyal og betroet makker i dagligdagen og hvor fejl kan koste virkelig dyrt – ja menneskeliv hvis det går rigtig galt. 

 

Jeg er 100% på dyrenes side, for mig betyder det, at vi skal hjælpe dem til at tilpasse sig bedst muligt i den menneskelige verden de nu engang lever i.

Mine mange års erfaring med håndtering og træning af heste med store udfordringer, og læring om adfærd, har udviklet min forståelse for hestenes miljø, kropssprog og kommunikation.

Jeg elsker at rådgive, undervise og holde foredrag med fokus på at lave de individuelle løsninger som gør at både heste og ejere kan trives bedre i deres dagligdag og sport.


Man kan se mere om mine tanker på vores nye hjemmeside:

www.flokadfaerd.dk

Vi glæder os til at I alle kommer og er med til at gøre vores distancedag spændende og indholdsrig.