Det Sydfynske Alperidt

DISTANCE DAG 5. FEBRUAR 2022

På Fyens Rideklub, Tarupgårdsvej 3, 5210 Odense NV



Pris for hele dagen:

Alle der har deltaget i et af vores CUP-Ridt: 100 kr.

Alle andre: 200 kr.

Flere fra samme familie (børn): 50 kr.


SIDSTE TILMELDING onsdag den 2. februar.


I første omgang er der plads til 40 deltagere, men vi laver en venteliste op til 55 personer, da endeligt antal er afhængig af corona-restriktionerne den 5. februar.

 Tilmelding til mail lotte12@live.dk eller SMS til 5363 3618

så modtager du en bekræftigelse på tilmelding og betalingsinfo. Skriv i tilmelding hvis du er fx vegetar eller glutenallergiker..

VIGTIGT: har du meldt til på mail men dit navn ikke er på deltagerlisten, så send SMS 


Program:


8:30-9:30 Ankomst, morgenmad og velkomst


9:30- 11:00 Distancerytter Helen Munksø


11:00-11:30 Pause og spørge-grupper


11:30-12:00 YR distancerytter Amber Beckwith

 

12:00-13:30 Frokost og hyggesnak


13:30-14:30 SHOW - Westernridning


14:30-15:00 Kaffe, kage og spørge-grupper


15:00-16-30 Dyrlæge og hestekiropraktor Anders Damgård


16:30 Konkurrence med dejlige sponsorgaver.


17:30 Aftensmad


Dagen er for alle som allerede elsker distance eller nye som bare gerne vil vide mere.

Baggrundsbilledet er Amber Beckwith på Billion i Tordea Spanien ved sidste 120 km kvalifikationsridt til Young Rider VM i Pisa 2019

Præsentation af oplægsholdere og showryttere

Helen Munksø


Helen har været distancerytter i omkring 20 år, og har over 11.000 godkendte stævnekilometer på kontoen, og er derved den rytter i Danmark som gennem tiden har gennemført flest kilometer.

Helen har gennemført klasser fra LD til S klasser (160 km) og har 9 heste. Flere af hestene har været med i sporten de sidste 15 år og er stadig aktive i sporten.

Helen er faktisk ikke et konkurrencemenneske, men kan godt lide at have et mål med træningen og efterhånden er distancesporten blevet en livsstil.

Helen rider aldrig stærkt, hverken i træning eller til stævner, og rider aldrig for at vinde. At fuldføre er at vinde. Alligevel er det blevet til gode placeringer, især ved de lange ridt.



             På distancedagen vil Helen snakke om følgende:


  • Distancehesten, alle heste kan gå distance, men det er vigtigt af afstemme mål og ambitioner.
  • Hvordan trænes hesten optimalt, skånsomt og tilstrækkeligt til opgaven? Konkrete træningsplaner.
  • Planlægning af ridtet. Hastigheden har stor betydning for hestens holdbarhed/risiko for skader.
  • Hjælperens rolle.
  • Hvad kan jeg gøre hvis hesten får problemer undervejs, metabolsk, lette haltheder, "går død"/"møder muren" m.m
  • Stævnedagen, opstaldning og transport af hesten.
  • Dyrlægekontrollen: dyrlægen er din ven - ikke din fjende! Anmærkninger på dyrlægekortet, hvad skal jeg være opmærksom på og hvad skal jeg gøre?
  • Udstyr, sadler, trenser, pulsmåler, rytter-udstyr.
  • Fording af distancehesten, herunder tildeling af tilskudsprodukter. -FEI ridt, samt start i udlandet

Anders Damgaard


Anders er uddannet dyrlæge og har en efteruddannelse som certificeret i veterinær kiropraktik.

Anders startede sin tid som dyrlæge i en blandet praksis, efterfulgt af en årerække på Danmarks største hestehospital, Højgård Hestehospital.

Dette har givet Anders et indblik i både de dagligdags problematikker man står i som hesteejer, samt de mere krævende patienter som har længerevarende skadesforløb.

Interessen for kiropraktik kom relativt hurtigt efter endt uddannelse, og arbejdet med at få hest og rytter til at fungere sammen som en enhed, og gennem forebyggelse og korrekt brug af hesten, få hesten til at yde det optimale er det som Anders har som primært fokusområde.

Anders vil gennemgå hvorfor kiropraktik kan gavne de fleste heste, og med eksempler gennemgå hvad vi kan gøre som hesteejere for at passe på vores heste, og hvad vi skal være opmærksomme på i hverdagen, for at kunne tage evt. skader i opløbet.

Amber Beckwith


Amber har redet distance siden 2015 hvor hun skiftede diciplin fra ridebanespringning. Det viste sig, at hendes pony Olivia har et rigtigt godt distancehjerte og Olivia har faktisk gennemført samtlige sine ridt. Amber og Olivia har redet fra LD til CEI*.

Amber flyttede i 2017 til Spanien til en mindre privat distancestald, hvor hun stadigvæk har sin base. Spanien er kendt for at have mange distanceheste med stor kapacitet og Amber har haft 4 spændende år, hvor hun har redet mange forskellige heste til både nationale og internationale ridt i Spanien, England, Frankrig og Italien.

Amber kan godt lide at have et mål for den træning hun laver og hun er et udpræget konkurrencemenneske.

I 2019 lykkedes det Amber at kvalificere sig og deltage i Young Rider VM i Pisa.

På distancedagen vil Amber fortælle om lidt det at skifte ridediciplin, om sin kvalifikationen til VM og oplevelsen i Pisa.

Anne Forsberg


Jeg hedder Anne Forsberg og begyndte at ride western for ca. 1 1/2 år siden. Tidligere har jeg sprunget og redet mange store stævner, men efter en ulykke kunne min nakke ikke tåle flere store spring og jeg måtte finde noget nyt.

Jeg har 2 Quarter ponyer, DT Al Capone og Top Gun on Whizard.

Jeg rider reining på dem, som er en western diciplin med massere af action, slide stop og spins. Jeg har redet reining stævner i ca 1 år og bedste resultater er 6 pl i Rookie 2 til EM, vinder af GTG Cup og en 3 plads til DM.

Vibeke Schou


Jeg hedder Vibeke og har redet western siden 2013. Tidligere var jeg med på Dansk Tinker Showhold. Jeg startede Western Allbreed stævner på min på min store Tinker, og forelskede mig så meget i western ridning og valgte at gå all in og fik min første American Paint for 6 år siden.

Jeg har 2 heste en American Paint "LBS Katie Dun" og en Quarter/Paint (dobbelt registeret) "Gratia Sole" (Grace). Jeg rider Equitation dicipliner hvor det er rytterens opstilling, sæde og evne til at kontrollere hesten så øvelserne ser lette og elegante ud uden synlig hjælp fra rytter. Grace er min avlshoppe men showes i Halter klasser der er en eksteriørbedømmelse af hesten, hvor hestens evalueres ud fra nogle racekarakteristika og idealer.

Bedste resultat er i 2021 til Danish Paint Horse Championship (DM) :

Guldmedalje i Western Horsemanship All ages Novice Amateur og Halter Tobiano color all ages/all sex.

2. plads i diciplinerne: Amateur Showmanship All ages, Amateur Ranch riding All ages, Novice Amateur Trail All ages og Green Trail All Ages.

Vi glæder os til at I alle kommer og er med til at gøre vores distancedag spændende og indholdsrig.